Oláh Tünde vagyok, családommal Budapesttől 50 km-re, Nógrád megyében élek.
A kutyákhoz való kötődésem kisgyerekkoromig nyúlik vissza, hat évesen könyörögtem ki édesanyámnál első kutyámat,  egy magyar vizsla - német juhász keverék szukát, Ladyt. Őt egy fajtatiszta tacskó követte, őt pedig egy utcáról befogadott  - leginkább egy malinois-ra hasonlító - keverék. Elvesztését követően barátainknál dobermann kölykök születtek,  így lettem a keverék után egy dobermann szuka boldog tulajdonosa.

Ennek a választásnak, s ennek a fajtának nagyon sokat köszönhetek: a tíz évig tartó "dobermannos korszakomban" végeztem el  a kutyakiképzői tanfolyamot, oktattam kutyaiskolában, munkavizsgákat tettem le kutyáimmal, ekkor kóstoltam bele a kiállítások világába,  s ezalatt született meg az első almom is.
Utolsó dobermannunk elvesztésekor párommal úgy döntöttünk, hogy nem vállalunk több kutyát.  Az elhatározáshoz másfél évig tartottuk is magunkat, de egyre többször került szóba egy új kiskutya és a vele való mindennapok.
Akkor már tudtam, hogy az új jövevény csak egy airedale terrier, gyerekkorom sokat csodált fajtája lehet. Ez volt az a fajta,  ami mindig vonzott, de gyerekként - mivel személyesen alig találkoztam airedale-el,  fényképen meg többnyire valamilyen híres ember társaságában láttam - azt gondoltam,  hogy ez a fajta csak az igazán tehetősek kutyája lehet. Így, kelletlenül bár, de megbarátkoztam a gondolattal,  hogy nekem nem lehet ilyen kutyám. Fiatal felnőttként persze már tudtam, hogy a gyerekkori elképzelések nem helytállóak,  s a fajta bárki számára elérhető.

Ilyen előzmények után érkezett hozzánk Linett, a Host of Angel's kennelből 2001 elején,  s követte őt nem sokkal egy évre rá Picasso Point. Ennek a két kutyának,  s tenyésztőjüknek Schokátz Gabriellának is rengeteget köszönhetek, sokat tanultam, s tanulok mind a mai napig a fajtáról,  általuk alakult ki bennem egy kép az airedale-ről, - s körvonalazódtak tenyésztési elképzeléseim.
Bízom benne, hogy ezen elképzeléseket kitartásom és az idő igazolni fogja.2005. áprilisa Oláh Tünde